De Koning van Amsterdam
De Koning van Amsterdam De Koning van Amsterdam De Koning van Amsterdam

Cast & creatives

De Koning van Amsterdam De Koning van Amsterdam De Koning van Amsterdam De Koning van Amsterdam

Cast

Creatives

frame

“Ik ben maar zelden een verhaal tegengekomen als dat van Caransa. Het laat me niet meer los.”

Door haar vernieuwende producties en breed scala aan artiesten is Bos Theaterproducties, bijna 30 jaar geleden opgericht door Inge Bos, niet meer weg te denken uit het Nederlandse theaterlandschap. Met haar ambitie, vakmanschap en kwaliteit weet Bos ieder seizoen compleet nieuw ontwikkelde Nederlandse theaterproducties te maken, waarbij het aanspreken van een breed en nieuw publiek een grote drijfveer is.

Inge Bos

Inge Bos

Producent

frame

Leopold Witte is vaste schrijver/acteur van het populaire theatergezelschap De Verleiders en is artistiek leider van theatergezelschap Club Kenau, een jonge groep theatermakers in Haarlem. Leopold heeft de afgelopen jaren bewezen met zijn voorstellingen (De Speld, De Verleiders) een brede en tevens ook jonge doelgroep aan te spreken

Leopold Witte

Leopold Witte

Regie

frame

“Het verhaal van Maup Caransa raakt mij, omdat onder de brutale vrolijkheid een gitzwart drama schuilt”

Na Doe Maar, waarvan Vrienten zanger en bassist was, legde hij zich toe op onder meer het componeren van muziek voor films en musicals. Zoals de films The Discovery of Heaven, Left Luggage en Sonny Boy en de musicals Doe Maar! de popmusical, Petticoat en Ciske de Rat. Ook was hij twintig jaar lang verantwoordelijk voor de liedjes in Sesamstraat. Hij ontving voor zijn werk de Zilveren en Gouden Harp, twee Gouden Kalveren, twee Edisons en twee Musical Awards.

Henny Vrienten

Henny Vrienten

Composities

frame

“Een prachtig en uniek verhaal over verlies en triomf. Caransa mag niet vergeten worden.”

Zijn sinds 2000 verbonden aan Orkater. Los van deze vruchtbare en veelgeprezen samenwerking, werken zij ook individueel bij andere producenten en gezelschappen. Leopold Witte speelde in meerdere voorstellingen van het theatergezelschap De Verleiders. Geert Lageveen regisseerde onder meer cabaretiers Plien & Bianca en Veldhuis & Kemper. Samen regisseerden zij twee opera’s en voor hun regie van De terugkeer van Hans en Grietje kregen zij een Musical Award.

 

Leopold Witte en Geert Lageveen

Leopold Witte en Geert Lageveen

Tekst

frame

“Ik vond het altijd al een intrigerend figuur. Van scharrelaar tot miljonair. Daar zit altijd een groter verhaal achter.”

Is al ruim 30 jaar actief op en rond de Nederlandse podia als tekstschrijver, zanger, acteur, vertaler. Bewerkte onder andere de liedteksten van Soldaat van Oranje, vertaalde De Producers, schreef Peter R. de Wold. Hij speelde onder meer in Miss Saigon, The Blues Brothers en Aida. En was in series te zien als In de Vlaamsche Pot, Voetbalvrouwen, Hartslag en Baantjer en in het programma Koefnoen.

Frans van Deursen

Frans van Deursen

Liedteksten

frame

Is een veelgevraagd dirigent en muzikaal leider in de theaterwereld. Jeroen was de afgelopen 25 jaar verantwoordelijk voor de muziek van meer dan 200 musicals en theatervoorstellingen; deze ervaring bracht hem samenwerkingen met mensen als Henny Vrienten, Thomas Acda, Paul de Munnik, Boudewijn de Groot en Ilse de Lange.

Jeroen Sleyfer

Jeroen Sleyfer

Muzikale supervisie
& arrangementen

frame

Thomas Rupert (1967) werkte jarenlang als decor- en kostuumontwerper bij Het Kruis van Bourgondië (tegenwoordig; Huis van Bourgondië ) in Maastricht.  Sinds 1998/1999 werkte Thomas als vaste ontwerper voor Alize Zandwijk in het RO Theater en dansgezelschap Conny Janssen Danst. Voor de vormgeving van ‘Branden’ werd hij genomineerd voor de Nicolaas Wijnberg Prijs. Ook is hij gastdocent verbonden aan verschillende kunstacademies in Europa.

Thomas Rupert

Thomas Rupert

Decorontwerp

frame

Heeft het lichtontwerp gemaakt van tal van theatervoorstellingen en musicals. Hij werkte onder andere voor o.a. Zuidelijk Toneel, de Paardenkathedraal, Bos Theaterproducties, Stage Entertainment, Het Nationale Toneel, Toneelgroep Amsterdam en de Nationale Opera en Ballet.

Uri Rapaport

Uri Rapaport

Lichtontwerp

frame